Nova vest
Olimpizam

Subota, 18.09.2021.

21:00

Nordijsko trčanje na Zlatiboru

U organizaciji zvanično najboljeg skijaškog kluba u Srbiji, Zvezde sa Zlatibora, održana je FIS trka pod nazivom Zvezda kup.

Izvor: B92

Autor:B92

Nordijsko trčanje na Zlatiboru
Foto: FIS

Oko 60 takmičara iz 10 zemalja (osim domaćih imali smo skijaše na rolkama iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Mađarske, Moldavije, Portugalije, Kolumbije i Zelenortskih ostrva) borilo se za plasman na podijum i prvu poziciju u tri konkurencije.

Pored seniora na stazi su bili i nordijci starosti do 12 i 14 godina. Najmlađi su se takmičili na stazi od 3km, žene su imale distancu od 5 a muškarci od 10km.

Iako vreme nije bilo naklonjeno takmičarima i organizatoru, padala je kiša tokom čitavog toka trke, videli smo zapažene rezultate i interesantne trke. Kod seniora najbolji je bio Mađar Krištof Lagler njegovo vreme bilo je 25:07,6, ispred Miloša Miloševića i Danijela Peškova iz Bugarske. Anja Ilić, domaća takmičarka, bila je najbolja kod seniorki sa vremenom 16:51,3, što je vredan rezultat i korak bliže OI u Pekingu.
Na preostalim pozicijama na podijumu bile su Grkinje, Paraskevi Ladopolou i Maria Ntanou.
U uzrastu do 14 godina pobedili su. Kristina Roza i Evangelos Atanasiu, oboje iz Grčke a u dve godine mlađoj konkurenciji Aleksandar Jordanoski iz Severne Makedonije i Anđela Rajevac iz Srbije.
U nedelju je na programu još jedan takmičarski dan Zvezda kupa na Zlatiboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve