Nova vest
Olimpizam

Sreda, 07.04.2021.

14:45

Udovičić se sastao sa prvim potpredsednikom FINA

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa dr Huseinom Al-Musalamom, prvim potpredsednikom Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA).

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Udovičić se sastao sa prvim potpredsednikom FINA
Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Al-Musalam je je ujedno i generalni direktor Olimpijskog saveta Azije.

Kako se navodi u saopštenju ministartsva, Udovičić i Al-Musalam razgovarali su o globalnoj popularizaciji vodenih sportova u kojoj je uloga Srbije, posebno u vaterpolu, od izuzetnog značaja.

Tema sastanka bile su i predstojeće Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju, koje će se realizovati u specifičnim uslovima.

U prijateljskom razgovoru gospodin Al-Musalam pohvalio je napore Srbije, koja je obezbedila kako finansijsku podršku kojom se ublažavaju posledice pandemije na sport, tako i proces vakcinacije u kome Srbija ima liderske pozicije, a koji je preduslov za prevazilaženje pandemije.

Ovom prilikom potvrđena je spremnost Srbije da nastavi da konkuriše za domaćinstvo međunarodnih sportskih takmičenja, kao i stav FINA da Srbiju prepoznaje kao snažnog partnera u daljoj popularizaciji i unapređenju vodenih sportova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve