Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 04.03.2021.

13:12

Zvezda: Najbolji su Borjan, Stojadinov, Stanković i fudbaleri

Kapiten fudbalskog kluba Milan Borjan i džudistkinja Andrea Stojadinov najbolji su sportisti Crvene zvezde u 2020. godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda: Najbolji su Borjan, Stojadinov, Stanković i fudbaleri
Foto: StarSport

Na svečanosti povodom 76. rođendana Sportskog društva na stadionu Rajko Mitić za najboljeg trenera proglašen je Dejan Stanković, a fudbalski klub je najbolji klub.

"Želim nam svima da nastavimo da osvajamo titule i da se uvek radujemo. Mi smo jedna velika familija", rekao je Borjan i zahvalio se upravi i saigračima.

Andrea Stojadinov je prošle godine osvojila srebro na EP za seniorke, bronzu na prvenstvu za mlađe seniorke i zlato za juniorke, plus bronzu na gren slemu.

Priznanje je primio njen brat Aleksa. Najbolji trener Dejan Stanković je vodio tim do titule i nokaut faze Lige Evrope.

"Srećan nam rođendan i da nastavimo da branimo crveno-bele boje kao i do sada, istorija nas na to obavezuje. Ovaj trofej ja primam, ali pripada mojim momcima, stručnom štabu i celom timu. Pošten rad uvek se isplati i rezultati vraćaju", rekao je Stanković.

Najbolji klub je fudbalski, a nagradu je primio generalni direktor Zvezdan Terzić.

"Zvezda je najveći klub na ovim prostorima, ponos naroda i države. Drago mi je što četvrti put zaredom osvajamo titulu, igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Ponosan sam na sve naše sportiste", istakao je Terzić.

Predsednik Sportskog društva Nebojša Čović rekao je da su, uprkos tome što je pandemija odložila brojna takmičenja, Zvezdini sportisti u godini iza nas bili odlični.

"Sportisti i klubovi Crvene zvezde ipak su osvojili 34 trofeja, 16 u seniorskoj i 18 u mlađim kategorijama. Titule su osvojili fudbaleri, atletičari, atletičarke, karatisti, ragbisti i drugi. Andrea Stojadinov ispisala je istoriju, Nemanja Majdov osvojio je srebro na EP, atletičarka Milena Tirnanić je šampionka Balkana, Strahinja Jovančević osvojio je srebro, Anja Lukić bronzu. Zavidni rezultati ostvareni su i u mlađim kategorijama", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d