Nova vest
Olimpizam

Sreda, 27.01.2021.

14:00

Igre u Parizu idu po planu,bez obzira na sudbinu OI u Tokiju

Olimpijske igre u Parizu 2024. godine održaće se prema rasporedu bez obzira na sudbinu letnih igara u Tokiju, objavio je Francuski organizacioni odbor.

Izvor: SN

Autor: SN

Igre u Parizu idu po planu,bez obzira na sudbinu OI u Tokiju
AP Photo/Koji Sasahara

Prošle sedmice Japan i Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštili su da će se Olimpijske igre održati ove godine, demantujući pisanje britanskih medija da je japanska vlada zaključila da će Igre morati da budu otkazane.

"Od početka ove krize svet sporta se prilagođavao. Naravno, organizatori Olimpijskih igara u Tokiju će organizovati Igre samo ako to uslovi budu dozvoli. Radili su na različitim rešenjima kako bi se prilagodili ovom sanitarnom kontekstu, sa ili bez ventilatora, postavljanjem testova i sastavom ''balona''. Sve je zamišljeno kako bi se ove Igre mogle održati uz vrlo visok nivo zdravstvene sigurnost", rekao je šef OI Pariz Toni Estonge za francuski dnevnik "Le Monde", prenosi Hina.

Dok je Japan početkom ovog meseca proglasio vanredno stanje nakon rekordnog broja slučajeva zaraze korona virusom Britanac Metju Pinsent, osvajač četiri zlatne olimpijske medalje u veslanju, zatražio je da se Igre u Tokiju, već odložene za godinu dana, održe 2024. godine.

Estonge ističe da Olimpijske igre u Parizu neće biti premeštene.

"Ako se oslanjam na razgovore sa MOK-om, nemam utisak da će doći do novog odlaganja. Poslednjih godinu dana odlaganje nije uticalo na nas. Naše Igre će dobro proći 2024. godine, što god da se dogodi u Tokiju. Nadam se, kao i mnogi, da će se ove igre održati jer će stvoriti snažnu dinamiku - posebno ceremonijom primopredaje, ali Pariz 2024. nije povezan sa sudbinom Tokija", zaključio je Estonge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve