Nova vest
Olimpizam

Subota, 16.01.2021.

12:20

Srbija u pohodu na rekord; "Baksuzno je govoriti o tome" VIDEO

Olimpijske igre u Tokiju su narednog leta, a Srbija ima veliki cilj.

Izvor: MS

Autor: MS

Srbija u pohodu na rekord;
Foto: Profimedia

Da premaši osam medalja sa prethodnih Igara u Rio de Žaneiru, što neće biti lako, ali ne i nemoguće.

Ipak, prethodno svi sportisti moraju da dođu zdravi do Japana kako bi uopšte mogli da napadnu najznačajnija odličja u karijeri.

Vakcinacija ili ne? To je bila tema u Jutru na TV Prva tokom gostovanja predsednika Zdravstvene komisije OKS Dragana Radovanovića i prvog čoveka KK Crvena zvezda Nebojše Čovića.

"OKS je napravio radnu grupu za praćenje koronavirusa kod sportista. Tu su najeminentniji stručnjaci koji donose preventivne mere i programe. Imamo skup svih mera sve do odlaska na Olimpijske igre... Sportisti moraju da budu svesni da, iako imaju normu, neće moći da učestvuju ako su pozitivni na Kovid-19", počeo je Radovanović.

Da li je vakcina obaveza?

"To se ne zna. Pitanje nije stavljeno na dnevni red, ali je pokrenuto... To će da se kreće od pandemije u svetu i globalnog stava, zajedno sa organizatorima iz Japana...".

Srpski sportisti će biti motivisani da nadmaše cifru od osam medalja.

"Motiv je uvek da osvojite više nego naprethodnim Igrama. I sada je da se prebaci osam medalja, ali ono što je najvažnije sada je da se dobro pripreme. Ne bih prognozirao, to sam naučio od košarkaša da je to baksuz".

I Čović je pričao o merama za najveći sportski događaj u godini.

"Deluje mi logično da će se pričati o vakcini. Gledajući šta se sve događa, biće uvedene rigorozne mere, a Japanci će želeti da sve bude potpuno čisto. Tu je i vakcina, pitanje je koliki je nivo antitela, koliko dug imunitet obezbeđuje vakcina".

Kako je rekao, Srbija je izborila dobar status u obezbeđivanju tri vakcine.

"Imamo tri vrste, to je odlična pozicija za početak. Sport je u redu, ali trebalo bi da zaštitimo starije i bolesne. Pogledajte šta se dešava za Australijan open, kao da ulazite u logor".

Koliko može Srbija u Tokiju?

"Biće puno iskušenja, Srbija ima kvalitetnu osnovu za dobar rezultat. Obično se prognozama bave nesportisti i oni iz fotelje koji misle da su najbolji strunjaci, a nisu ni dobri navijači. Svaka medalja je važna. Imamo potencijal da se u košarci, vaterpolu, pa i kod žena u rukometu vratimo sa medaljom. Samo je pitanje koliko ćemo biti zdravi", završio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve