Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 04.06.2020.

15:16

Potpisan sporazum o saradnji sportskih saveza Beograda i Zrenjanina

Predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević i generalna sekretarka SS Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković potpisali su sporazum o saradnji.

Izvor: SN

Autor: SN

Potpisan sporazum o saradnji sportskih saveza Beograda i Zrenjanina
Photo by Rob Carr/Getty Images

Dragan Tomašević je u Gradskoj kući u Zrenjaninu da sporazum podrazumeva više oblika međusobne saradnje dva sportska saveza, a među glavnim aktivnostima su edukacije namenjene sportskim stručnjacima i sportskim radnicima.

Rekao je i da iz tog dokumenta proističe jedna vrlo konkretna beneficija za Sportski savez Zrenjanina i njegove članove, a to je besplatno učešće na svim edukacijama koje se organizuju najmanje jednom mesečno.

"Otvorićemo vrata našim partnerima iz sporazuma i za međunarodnu saradnju, a očekujemo da i mi postanemo bogatiji za neka iskustva iz lokalnih i regionalnih sredina s kojima ćemo u narednom periodu potpisati slične sporazume", rekao je Tomašević.

Još je dodao da je potpisivanje sporazuma u Zrenjaninu deo šireg plana Sportskog saveza Beograda na uspostavljanju saradnje sa lokalnim sportskim savezima, i da Zrenjanin nije slučajno odabran, praktično, kao prvi grad u toj akciji.

"Na to nas je navela duga i bogata sportska tradicija ovog grada i broj olimpijskih šampiona, iz Banata tu je još i Pančevo, okrenućemo se i drugim delovima Srbije, u planu je i potpisivanje sa Sportskim savezom Kosova, planiramo da što više naših partnera iz regionalnih i lokalnih sportskih saveza privučemo i da zajedno realizujemo različite projekte", rekao je još Dragan Tomašević.

Vukosava Đapić Atanacković je istakla značaj sporazuma za edukaciju zrenjaninskih stručnjaka u sportu i to je, kako je navela, prvi konkretan rezultat danas potpisanog dokumenta o međusobnoj saradnji sportskih saveza dva grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve