Nova vest
Olimpizam

Utorak, 19.05.2020.

16:38

Problem oko parodije na logo Olimpijskih igara

Organizatori OI u Tokiju morali su da intervenišu zbog toga što je zvanični logo korišćen na naslovnoj strani lokalnog časopisa u kombinaciji sa koronavirusom.

Izvor: SS

Autor: SS

Problem oko parodije na logo Olimpijskih igara
Photo by Joe Scarnici/Getty Images

"Veoma je razočaravajuće da se amblem iskrivi i poveže sa novim koronavirusom koji ugrožava život i utiče na živote ljudi, ekonomiju i društvo", rekao je portparol Olimpijskih igara Masa Takaja na konferenciji za novinare.

Organizatori su tražili od odgovornih u Japanu da povuku spornu fotografiju. Zvaničan odgovor još nije dobijen.

Takaja nije odgovorio na pitanje da li će biti podneta krivična prijava, ali je najavio da će se svakako prvo ići "privatno", sa Klubom stranih novinara u Japanu.

"Dizajn jasno koristi amblem Olimpijskih igara. Stoga, to smatramo kršenjem našeg zakonski obezbeđenog autorskog prava", naveo je Takaja.

Logo je objavio list Asahi Šimbun, a kao dizajner je naveden Endru Potekeri, Britanac koji radi u Japanu i umetnički direktor je časopisa.

Potekeri je izjavio da na dizajn gleda kao na parodiju, što je izazvalo negodovanje čelnika Olimpijskih igara, a Takaja je kazao da su zbog objave loga mnogi ljudi povređeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve