Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 20.05.2019.

16:10

Čarolija Igara osvojila i Banat

Srbiju je u nedelju pogodio potop, Kikinda je bila jedan od gradova na udaru.

Izvor: B92

Autor:B92

Čarolija Igara osvojila i Banat
Foto: SIM/Slobodan Ðuriæ

Ipak, kako za portal B92 kažu ovdašnji klinci Sportske igre mladih uvek donesu sunce i lepo vreme.

Iako se sinoć razmišljalo o odlaganju manifestacije, timovi SIM Srbije tokom noći i pored kiše spremili su sve terene, a od ranog jutra i centralni teren, kako bi se nesmetano održalo svečano otvaranje Sportskih igara mladih za ovaj grad i okolinu.

I Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara opravdao je očekivanja i u ovom predivnom gradu. O tome koliko se mladi osnovci u ovom prelepom vojvođanskom mestu raduju Igrama svedoči činjenica da je opština Kikinda još pre nekoliko godina godine, kada su Igre prvi put bile održane, ustanovila SIM sportski dan. To znači da sva deca u Kikindi današnji dan provode baveći se sportom, igrajući se i družeći se. A to je ako se slažete ono dečaci i devojčice vole više od svega!

Preko 5.000 klinaca, roditelja, nastavnika i ostalih ljubitelja sporta, danas je prošlo terenima Sportskog centra Jezero u Kikindi. Tribine su bile prepune, bilo je posebno lepo čuti graju dece i aplauzima na terenima i tribinama gde se, tražilo mesto više.

Huk dece je na malo više od jednog minuta zastao, kada se začuo prelepi glas Dunje Gašić, učenice trećeg razreda kikindske gimnazije „Dušan Vasiljev”, koja je otpevala himnu naše države i time označila početak ceremonije otvaranja.

Uz decu i učesnike svečanom otvaranju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Kikindi prisustovali su i Bosiljka Srdić (zamenica gradonačelnika Kikinde), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije), Nikola Lukač (načelnik Severnobanatskog okruga), Snežana Oluški Vlačić (načelnica Školske uprave za Banat), Dunja Grbanušić (sekretarka društvenih delatnosti grada Kikinda), Svetislav Vukmirica (iz Džudo kluba „Partizan” Kikinda), Marija Mihajlović, Zorica Mijatović i Jelena Krvopić (ispred SIM Srbije), Svetlana Mirčić (predsednica Sportskog školskog saveza Kikinda), Ivana Bakić (predsednica Sportskog saveza Kikinde) i mnogi drugi.

Bilo je predivno gledati animatore na štulama, koji su svojim performansom oduševili i mlade i stare. Zakletvu je u ime dece položila tenisarka Simona Mirčić, a u ime sudijske organizacije Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Sandra Maljković, glavni sudija u igri Lino između dve vatre.

"U Kikindi žive ljudi velikog srca s kojima se od prvog trenutka razumemo i bez mnogo reči. I oni su, kao i mi, uvek spremni da načine korak više, kako bi usrećili svu našu decu i oplemenili im detinjstvo. Zahvaljujući doprinosu naših saradnika iz Kikinde, ideja sportskog dana je zaživela i proširila se i na druge gradove u Srbiji. Naša saradnja sa lokalnom samoupravom u Kikindi je iz godine u godinu sve bolja, a deca u ovom gradu će vam potvrditi da su Igre za njih jedan od najradosnijih i najlepših događaja u godini. Našim današnjim takmičarima želim puno sreće na sportskim terenima, a unapred se zna da će i danas najveću pobedu u Kikindi odneti drugarstvo, što i jeste osnovni cilj Igara", istakla je za B92, Ivana Jovanović, prva dama Dunav osiguranje SIM Srbije.

Prisutnima se obratila i Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde, koja je naglasila da je ovaj grad oduvek podržavao omladinski sport, učenje, fer-plej, toleranciju i prave životne vrednosti, kao što će to činiti i ubuduće. A načelnik Severnobanatskog okruga Nikola Lukač, koji je pre dve godine prisustvovao Međunarodnom finalu Igara u Splitu, istakao je da ova manifestacija spaja decu i čini ih srećnim.

Fanfare su se čule kada je maskota lav Viktor, zajedno sa Lukom Žilićem, fudbalerom koji je uneo baklju, utrčao na teren. Pratili su ih mladi Ljuba i Dunje Grbanušić i Mihajlo Vujčić. Upaljen je I vatromet uz dečiju vrisku kada su puštene konfete.

Praćeni himnom Igara učesnici su pojurili na takmičenja, u sportovima koje vole. Puno navijača bodrilo je svoje favorite na terenima za basket, odbojku, tenis i rukomet, šah, stoni tenis, turnir Lino između dve vatre, kao i Coca-Cola kupu u malom fudbalu. Oni koji budu najviše zablistali dobiće diplome i majce, ali i obezbeđen put u Beograd na državnom finale, koje će se kako smo saznali održati u Beogradu već sredinom jula. Organizaori su posebnu zahvalnost uputili sponzorima Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbije i Podravki Srbije.

B92 je od nedavno medijski partner ove čarobne sportske priče, u kojoj se mogu apsolutno takmičiti deca osnovnoškolskog uzrasta. Pratićemo priču i dalje, ona se nastavlja sutra u Zrenjaninu, a čekamo lepe vesti i u avgustu, kada ćemo za naše čitaoce slati izveštaje iz Splita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve