Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 18.04.2019.

18:11

Maljković: Svi kapaciteti za vrhunske rezultate u Tokiju

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je da je 2018. bila izuzetno uspešna za srpski sport.

Izvor: B92

Autor:B92

Maljković: Svi kapaciteti za vrhunske rezultate u Tokiju
Foto: Starsport

On je takođe rekao i da su svi planovi za tekuću da se obezbede maksimalni uslovi za vrhunske rezultata na Igrama u Tokiju 2020. godine.

"Srećan sam što kao i prošle godine ponovo mogu da kažem da je godina za nama bila izuzetno uspešna za sportiste Srbije. Osvojeno je ukupno 25 medalja na Svetskim i evropskim prvenstvima. Zadovoljstvo je konstatovati da su svi sportisti koju su osvajali medalje prepoznati od strane Olimpijskog komiteta i da su njihovi programi finansirani kroz program "Tokio 2020", rekao je Maljković na sednici Skupštine OKS, koja je održana u Viminacijumu.

On je dodao da suštinu rada OKS čine upravo sportski programi, a među njima je svakako najvažniji Olimpijski program "Tokio 2020".

"Finansiranje naših najboljih sportista je nastavljeno kroz ovaj program, a posebno je važno da u ovom trenutku u prvoj kategoriji ovog programa imamo najviše sportista do sada - ukupno 23 u individualnim sportovima, kao i pet 5 timova“, rekao je Maljković.

Govoreći o planu za predolimpijsku 2019. godinu Maljković je skrenuo pažnju da je namera OKS da Olimpijski program "Tokio 2020" doživi transformaciju sredinom godine kako bi postao pristupačniji sportistima koji su blizu ostvarivanja norme za nastup na Igrama i bude proširen i na finansiranje sportista iz druge kategorije, što je u ovom momentu više od 40 sportista.

"Svi kapaciteti sa kojima ova kuća raspolaže, i ljudski i finansijski, biće kao i do sada stavljeni u funkciju sportista i podržavanja njihovih sportskih programa, a sa idejom ostvarivanja glavnih ciljeva, a to su podizanje sportskog rezultata sa akcentom na postavljanje vrhunskih rezultata u Tokiju 2020. godine, kvalifikovanje što većeg broja sportista za Igre i stabilno finansiranje programa identifikovanih olimpijskih nada za Pariz 2024. godine", poručio je Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve