Nova vest
Olimpizam

Utorak, 15.01.2019.

23:23

Sportski savez Paraćina organizuje Sportsku zimu

Sportski savez Paraćina će tokom januara i februara organizovati školska sportska takmičenja u skopu 12. Sportske zime, kao i izbor za najbolje sportiste.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Sportski savez Paraćina organizuje Sportsku zimu
Foto: Getty Images

Saradnici Sportskog saveza od polovine januara idu u obilazak škola u seoskim mesnim zajednicama kako bi informisali učenike o početku ovogodišnje Sportske zime.

Cilj ove sportsko rekreativne manifestacije je da učenicima tokom raspusta ponudi sport kao najbolji izbor za slobodno vreme.

Ova manifestacija tradicionalno počinje zimskim igrarijama u jednom od paraćinskih vrtića, rekla je novinarima sekretar Sportskog saveza opštine Paraćin Valentina Primorac.

"Obično u vrtiću Kolibri i Guliver organizujemo sportske poligone koje osmisle naši saradnici, profesori fizičkog vaspitanja. U planu je da odradimo planske sportske poligone koje bismo kasnije u Hali sportova objedinili u jedinstvenu sportsku manifestaciju pod nazivom Igrodrom i gde bi se deca takmičila i dobila nagrade", navela je Valentina Primorac.

Pravo nastupa na Sportskoj zimi 2019. imaće svi učenici koji popune prijavu koju mogu pronaći na zvaničnom sajtu Sportskog saveza opštine Paraćin. Osim toga, prijavu mogu popuniti neposredno pre početka takmičenja.

"Takmičenja na selu kreću od 22. januara i trajaće do 28. janaura, dok takmičenja u gradu traju od 1. do 17. februara svakodnevno u Hali sportova i u sali Mašinsko elektrotehničke škole", rekla je Valentina Primorac.

Narednog meseca biće održano i glasanje za najboljeg sportistu Paraćina u individualnoj i ekipnoj konkurenciji. Pravilnik o dodeli nagrada dopunjen je stavkom kojom će se dodatno vrednovati nastupi paraćinskih sportista na balkanskim, evropskim i svetskim prvenstvima.

Komisija za izbor najboljih sportista, koju čine članovi Upravnog odbora Sportskog saveza i sportski novinari, zasedaće kada budu pristigle sve prijave sportskih organizacija sa teritorije opštine.

Rok za prijavu sportista po kategorijama je do kraja januara, a svečano uručenje priznanja krajem februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve