Nova vest
Olimpizam

Subota, 22.09.2018.

12:13

Peti "Sportski izazov" – Kraljevo protiv Čačka

Peti "Sportski izazov" u Srbiji održaće se u nedelju, a za pobednika u broju, odnosno procentu, ljudi koji će vežbati tog dana nadmetaće se Kraljevo i Čačak.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Peti
Getty Images

Kako je saopšteno iz Olimpijskog komiteta Srbije, u Kraljevu će se vežbati ispred Sportskog centra Ibar, a u Čačku na glavnom gradskom trgu.

Građani će u nadmetanju imati podršku sportista Srbije, kapiten Kraljeva biće svetska prvakinja u tekvondou Vanja Stanković, a Čačka desetobojac Mihail Dudaš.

Gradonačelnici Predrag Terzić (Kraljevo) i Milun Todorović (Čačak) otvoriće događaj, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković obići će oba grada, dok će gosti biti i predstavnici delegacije Evropske unije u Srbiji.

Učešće u "Sportskom izazovu" podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost koja će tog dana biti organizovana. Svi učesnici koji odvežbaju minimum 15 minuta dobijaju nalepnicu sa brojem koja automatski donosi jedan poen gradu.

"Sportski izazov" organizuje se sa ciljem da građane Srbije podstakne da se redovno bave rekreacijom kroz različite sportske aktivnosti.

Učešće će uzeti veliki broj aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih organizacija koji će se nadmetati u različitim vežbama spretnosti, fizičke izdržljivosti i sportskog znanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

11 h

U fokusu

Vidi sve