Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 12.08.2018.

13:30

Puno aktivnosti za softbolašice i softbolaše Srbije u 2018.

Za softbolašice i softbolaše u Srbiji nema stajanja. Sezona je počela od marta a plan je da se završi do kraja oktobra.

Izvor: B92

Autor:B92

Puno aktivnosti za softbolašice i softbolaše Srbije u 2018.
Foto: Promo/SSS

Puno je bilo dešavanja u svim uzrasnim kategorijama, kako u domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

"Ovu godinu na međunarodnom planu završavamo sredinom septembra u Bugarskoj. U Sofiji će se od 14. do 16. septembra održati nova promocija povratka softbola i bejzbola na Olimpijske igre. Događaj u nekoliko gradova Evrope organizuje Svetska konfederacija WBSC. Pet softbolašica i pet bejzbolaša igraće zajedno, u samo za ovaj događaj napravljen mini teren u glavnom parku u gradu. Uz Srbiju, nastupiće Češka, Bugarska i Rumunija", istakao je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije.

O uspesima na međunarodnoj sceni priča selektor seniorske reprezentacije Milan Đorđević.

"Ova godina poslužila nam je da formiramo nove reprezentacije u svim uzrasnim kategorijama. U mlađim kategorijama stiglo je puno novih nada, talentovanih devojčica, koje su puno napredovale. Seniorska reprezentacija u slou piču, disciplini u kojoj su pola tima muškarci a pola žene, osvojila je srebrnu medalju na Triple ball Balkanskom šampionatu. A fast pič seniorska selekcija Srbije, u olimpijskoj disciplini u kojoj igraju samo žene, osvojila je bronzanu medalju", rekao je Đorđević i dodao:

"Ostaje žal što nismo igrali u finalu, jer smo u većim delovima mečeva nadigrali Grkinje i Bugarke. Juniorska reprezentacija imala je istorijsku šansu da uđe u osam najboljih u Evropi. Na Evropskom prvenstvu u julu u Italiji u odlučujućem meču vodili smo 5:0 protiv Belgije, i u fnišu meča izgubili smo 6:5. I dalje tvrdim da smo kvalitetniji od njih. Na kraju završili smo takmičenje na 15 mestu, zabeleživši pet poraza i tri pobede. Sledeće sezone na programu je Evropsko prvenstvo u slou piču i verujem da ćemo dobro uigrati našu reprezentaciju za ovo veliko takmičenje".

Puno aktivnosti bilo je i u Srbiji. Prvenstvo Srbije za najmlađe odigrano je u Somboru, održana su dva kampa u Beogradu, jedan u Karatašu i Somboru. U septembru i oktobru na redu je Prvenstvo Srbije za seniore. Kruna uspešnog rada stigla je na međunarodnom Trofeju Beograda.

"Tradicija Trofeja Beograda u softbolu, turnira koji finansira Gradski sekretarijat za sport i omladinu, duga je 12 godina. I ove godine je međunarodnog karaktera. U julu su nam gošće bile juniorske reprezentativke Bugarske. Naša juniorska selekcija osvojila je Trofej i veliki pehar, Bugarke su bile druge, a kadetska reprezentacija Srbije treća. U toku godine organizovali smo puno kampova za softbolašice ali i za sve druge koji su želeli rekreativno da se oprobaju, na terenima u Ripnju i na Čukarici. Softbol je sjajan sport i činimo sve da ga što više promovišemo", rekla je Jelena Cvetković, predsednica Softbol saveza Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve