Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 18.06.2018.

15:14

Tanasković: Školarci sjajno promovisali Srbiju i naš sport

Školarci osvajači zlata i bronze na SP u odbojci uradili su mnogo na promociji Srbije, poručio je prvi čovek Saveza za školski sport Željko Tanasković.

Izvor: B92

Autor:B92

Tanasković: Školarci sjajno promovisali Srbiju i naš sport
Foto: StarSport

Tanasković, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Košarkaškog saveza Predrag Danilović i prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić čestitali su učenicama Gimnazije iz Stare Pazove prvom i učenicima iz Velikog Gradišta na trećem mestu na školskom šampionatu.

"Oni su ponos svih nas. Učinili ste mnogo za promociju naše države i sporta uopšte. Svima želim puno sreće u sportskim i ličnim karijerama", rekao je Tanasković na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Prvi čovek OSS Zoran Gajić izrazio je želju da mlade odbojkašice i odbojkaši sa uspesima nastavi i kada budu profesionalci.

"Nadam se da će tako nastaviti i kada postanu profesionalci. Srbija je pokazala da je zemlja odbojke", dodao je Gajić.

Pred Srbijom je organizacija školskog Svetskog prvenstva u basketu 3x3, čemu se raduju ministar Udovičić i Danilović.

"Baza je sistem na kome je sve zasnovano. Organizacija prvenstva u basketu je izazov, ali sam siguran da će Srbija biti dobar domaćin i da će sve proci kako treba", kaže Udovičić, na čije reči se nadovezao Danilović i poručio da se nada novim uspesima, uz napomenu da je KSS pomogao i obezbedio opremu za basketaše.

Svetsko školsko prvenstvo u basketu 3x3 održava se u Beogradu od 23. do 29. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

7 h

U fokusu

Vidi sve