Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 31.05.2018.

23:50

USS: Jedini legitmni predsednik Saveza je Jasnić

Univerzitetski sportski savez Srbije (UŠS) saopštio je da je jedini legalni i legitimni zastupnik te organizacije predsednik Siniša Jasnić.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

USS: Jedini legitmni predsednik Saveza je Jasnić
FOTO: Sportski savez Srbije

"Povodom neistinitih informacija vezano za Univerzitetski sportski savez Srbije (UŠS) o legalnim predstavnicima Saveza i izmišljenim rešenjem koji je doneo Prvi osnovni sud u Beogradu, želimo da javnost upoznamo sa validnim informacijama na dan 31.5.2018. godine:Univerzitetski sportski savez Srbije je svojim odlukama Skupštine održane 1.4.2018. godine poništio nelegalne odluke sa Skupštine održane na nelegalan način 30.3.2018. godine", ističe sa u saopštenju UŠS.

Kako se navodi, u cilju zaštite interesa UŠS i poštovanje Statuta UŠS i Zakona o sportu, ne postoji nikakvo rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu kojim je utvrdjeno da je Dejan Madić predsednik UŠS, niti je po tužbi predsednika UŠS Siniše Jasnića doneta konačna odluka najviših sudskih instanci.

"Do donošenja konačne odluke suda legalni zastupnik UŠS je Prof. Dr Siniša Jasnić, a za zloupotrebu memoranduma i pečata UŠS koji je Dejan Madić zloupotrebio i obmanuo predsednicu Vladecgospodju Anu Brnabić, tokom dana biće podneta krivična prijava. Posebno ukazujemo na činjenicu da je Dejan Madić potvrdio da nemaju pečat prilikom pokušaja registracije kod Agencije za provredne registre".

Iz UŠS poručuju da su odluke o tome donete na Skupštini 30.3.2018. godine na kojoj je navodno Dejan Madić izabran za predsednika UŠS nezakonite, dovoljno govori činjenica da je Agencija za privredne registre svojim rešenjem odbacila zahtev za upis Dejana Madića kao zastupnika saveza.

"I to rešenje postalo je pravosnažno, tako da je jedini legalni i legitimni predsednik i zastupnik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Prof. dr Siniša Jasnić", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

14 h

U fokusu

Vidi sve