Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 15.03.2018.

16:40

Skupština OKS u Tršiću – u čast Vuka Karadžića

Redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije održaće se 23. marta u Tršiću, rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića, odlučio je Izvršni odbor OKS.

Izvor:

Autor:

Skupština OKS u Tršiću – u čast Vuka Karadžića
oks.org.rs

Na sednici kojom je predsedavao prvi čovek OKS Božidar Maljković, Tršić je izabran za mesto održavanja redovne Skupštine kako bi se dao doprinos obeležavanju 200 godina od prvog izdanja "Srpskog rječnika" koji je napisao Vuk Stefanović Karadžić, a koji je izdat 1818.

Istovremeno, Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa gradom Loznicom istog dana otvoriće izložbu posvećenu istorijatu Olimpijskih igara.

Izvršni odbor preliminarno je usvojio finansijski i izveštaj o radu OKS za 2017, kao i plan rada za 2018. godinu i uputio ih je na finalno usvajanje članovima Skupštine.

Takođe, razmatrani su i odobreni zahtevi Specijalne olimpijade za prepoznavanje kao nadležnog saveza za sport osoba sa posebnim potrebama, kao i zahtevi Džudo saveza Srbije i Vaterpolo saveza Srbije za davanje saglasnosti za organizaciju Svetskih i Evropskih prvenstava za seniore i juniore u 2020. i 2021. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve