Nova vest
Olimpizam

Subota, 17.02.2018.

16:23

Nesvrstani Rusi "potukli" Amerikance za četvrtfinale

Ruski hokejaši pod olimpijskom zastavom pobedili su Amerikance sa 4:0 u derbiju grupe B Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Nesvrstani Rusi
Getty Images

Rusi su poveli u prvoj trećini preko Nikolaja Prohorkina.

To je bio tek početak jer su hokejaši pod olimpijskom zastavom i u drugoj trećini nastavili svoju dominaciju na ledu koju su krunisali sa još dva paka u mreži protivnika.

Prohorkin je u drugom periodu još jednom bio precizan i Rajan Zapolski je po drugi put kapitulirao, da bi taj deo igre golom zatvorio Ilija Kovalčuk na svega dve stotinke do kraja za 3:0.

U poslednjoj trećini Kovalčuk se još jednom upisuje u listu strelaca, a Amerikanci su potpuno potučeni. Rusija pod olimpijskom zastavom je na prvom mestu grupe B i direktno ide u četvrtfinale, kao i Češka i Finska kao prvoplasirane u svojim grupama.

Njima se pridružuju Šveđani kao najbolja drugoplasirana selekcija, dok se Amerikanci, Slovenci i ostali kroz osminu finala bore za nastavak takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve