Nova vest
Olimpizam

Utorak, 13.02.2018.

16:40

Uspavao se zbog Netflixa, ušao u istoriju pa psovao na TV

Američki tinejdžer Red Džerard obeležio je vikend na Zimskim olimpijskim igrama, a osim godina, pažnju je privukao i onim što je prethodilo njegovom nastupu.

Izvor: AK

Autor: AK

Uspavao se zbog Netflixa, ušao u istoriju pa psovao na TV
Foto: Getty images

Džerard je sa samo 17 godina postao olimpijski šampion u disciplini "sloupstajl", donevši SAD prvo zlato na ZOI ove godine.

Iako je posle prve dve vožnje bio tek 11, Džerard je zadivio sudije fantastičnom serijom poteza i postao najmlađi Amerikanac koji je osvojio zlato na ZOI.

Međutim, malo je nedostajalo da potpuno propusti takmičenje. On se, naime, uspavao, nije čuo alarm namešten za 6 sati ujutru jer je kasno u noć gledao TV seriju.

Svoj "nastup" začinio je psovkama dok je još bio u programu, čekajući rezultat od 87,17 poena: "Ovo je strašno. Šta koji ku**c? Jeb**e!"

Džerard je prvi osvajač medalje na ZOI rođen posle 1. januara 2000. godine, a od malena je bio čudo od deteta. Prohodao je sa devet meseci, prvi put na snoubord stao sa dve godine, a već do šest je mogao da uradi "bekflip" u mestu.

Pre četiri godine je postao član američkog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve