Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 12.02.2018.

16:30

Da li je i budućnost Zimskih olimpijskih igara 'digitalna'?

Kada ljubiteljima Olimpijskih igara – sportskog događaja koji datira nekoliko vekova pre Hrista – spomenete promene obavezno im se 'podigne koga na glavi'.

Izvor: B92

Autor:B92

Da li je i budućnost Zimskih olimpijskih igara 'digitalna'?
Photo by Dan Istitene/Getty Images

I dok su jedva 'preživeli' pokušaj izbacivanja rvanja grčko-rimskim stilom, kada je Svetska rvačka federacija na čelu sa Nenadom Lalovićem uspela da sačuva jednu od najstarijih olimpijskih disciplina, usledio je novi niz spekulacija koji je izazvao nevericu.

O mogućnosti da ples oko šipke ili igranje video igara postanu deo olimpijske porodice, a da boks više to ne bude, pisao je moj kolega Nikola Đukić, što u velikoj meri i objašnjava simboliku na svečanoj ceremoniji najave Letnjih olimpijskih igara u Tokiju kroz dve godine – kada su scenom dominirali 'Super Mario' i 'Sonic the Hedhehog', kao zvanični 'partneri' najveće svetske planetarne smotre.

Opet, oni koji više preferiraju nadmetanje na sportu i u ekstremno opasnim i hladnim uslovima nemaju previše razloga za brigu, barem ne za sada.

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, XXIII u nizu, nisu nam donele nikakve radikalne predloge, niti takve promene, pa je lista sportova, odnosno disciplina gotovo identična kao i početkom prošlog veka.

Više o ovoj temi čitajte u tekstu našeg Nemanje Đorđevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve