Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 08.02.2018.

13:48

U Pjongčangu -20° C – skije stradaju zbog hladnoće

Zimske Olimpijske igra u Pjongčangu kreće u petak, a takmičari se odavno nalaze u Južnoj Koreji gde naporno treniraju pred start Igara.

Izvor: B92

Autor:B92

U Pjongčangu -20° C – skije stradaju zbog hladnoće
Photo by Clive Rose/Getty Images

Međutim, za svaki trening takmičari koriste nove skije, pošto su one prethodne neupotrebljive – razlog brutalno hladno vreme.

"Prilikom svakog treninga koristimo različit par skija, ne zbog lošeg stanja staze, već zbog hladnoće", rekao je prvoplasirani u generalnom plasmanu alpskog skijanja Marsel Hiršer.

Hiršer je istakao da su snežni kristali koji se formiraju usred hladnog vremena najveći problem za skije, pa tako one uglavnom završavaju na đubrištu.

Temperatura u Pjongčangu ide i preko 20 stepeni celzijusa, a organizotori rade sve kako bi staze bile u što boljem stanju pred start Igrara.

Zimske Olimpijske igre na programu su od 9. do 25. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

18 h

U fokusu

Vidi sve