Mladi iz Rače vežbali i slušali o zdravom životu

U OŠ "Karađorđe" u Rači promovisani su zdravi stilovi života među mladima, omladinski aktivizam i neki od sportova kojima se mladi Rače u velikoj meri bave.

Izvor: B92
Podeli

Kroz edukativni deo, sa mladima je razgovarano o važnosti zdravih stilova života i omladinskog aktivizma.

Bilo je reči i o mogućnostima da oni sami osmišljavaju i sprovode akcije u u cilju razvoja lokalne omladinske politike

Profesori fizičkog vaspitanja su prisutnima demonstrirali i neke od sportova – karate, kardio fitnes, futsal, košarku i pozvali mlade da se bave sportom.

Akcija je održana u sklopu programa "ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno" Ministarstva omladine i sporta koji je pokrenut 2016. godine u cilju povećanja broja mladih i dece u Srbiji koji treniraju ili rekreativno koriste neki od dostupnih sportskih sadržaja i bolje
iskorišćenosti postojeće sportske infrakstrukture na lokalu.

Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, opštine Rača, studenti, srednjoškolci, mladi i građani opštine Rača.

Ove godine se program realizuje u saradnji sa sledećim lokalnim samoupravama u Srbiji: Aranđelovac, Veliko Gradište, Jagodina, Mionica, Rača, Sokobanja i Šid.

Program se realizuje u saradnji sa partnerima iz omladinskog sektora (Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Omladinska organizacija Spirit of Youth, Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija praktičara, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, lokalna udruženja.