Iskorači i ti!

U školsko-sportskoj hali OŠ “Karađorđe“ Rača, danas od 15 do 20 sati biće održana javna akcija u okviru programa „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.”.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija Foto: GettyImages
Ilustracija Foto: GettyImages

Od Šida do Sokobanje

Ove godine se program realizuje u saradnji sa sledećim lokalnim samoupravama u Srbiji: Aranđelovac, Veliko Gradište, Jagodina, Mionica, Rača, Sokobanja i Šid.

Nju sprovode studenti uz podršku i partnerstvo Ministarstva omladine i sporta.

Javna akcija će okupiti veliki broj mladih koji će kroz kroz brojne sportske i edukativne aktivnosti biti informisani o važnosti zdravih stilova života i omladinskog aktivizma. U saradnji sa profesorima fizičkog vaspitanja i sportskim radnicima biće održan i javni čas karate kardio fitnesa i javni trening košarke.

Omladinska udruženja/neformalne grupe mladih biće pozvane da u saradnji sa lokalnim vršnjačkim edukatorima osmišljavaju lokalne inicijative u cilju razvoja lokalne omladinske politike, kao i da osmisle sadržaje za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih.

U cilju povećanja broja mladih i dece u Srbiji koji treniraju ili rekreativno koriste neki od dostupnih sportskih sadržaja i bolje iskorišćenosti postojeće sportske infrakstrukture na lokalu, promovisanja zdravih stilova života i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, kao i unapređenje saradnje omladinskog i sektora sporta u lokalnoj zajednici, Ministarstvo omladine i sporta je 2016. godine pokrenulo program „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.”.

Program se realizuje u saradnji sa partnerima iz omladinskog sektora (Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Omladinska organizacija Spirit of Youth, Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, lokalna udruženja i neformalne grupe mladih), sportskog sektora (lokalni sportski savezi, asocijacije i udruženja), Antidoping agencijom Srbije i Zavodom za sport i medicinu sporta uz koordinaciju i finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Olimpizam