Nova vest
Olimpizam

Sreda, 11.10.2017.

13:57

Sportske igre mladih završene u Kikindi

Svečanim prijemom u Kikindi, gradu u kojem su počele ovogodišnje Sportske igre mladih (SIM), stavljena je tacka na uspešnu sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Sportske igre mladih završene u Kikindi
Foto: Sportske igre mladih

Tokom godine ucešće u takmičenju uzeli su mnogobrojni mališani iz škola širom Srbije.

U prepunoj sali Opštine, deci učesnicima i medijima obratili su se gradonačelnik Pavle Markov, predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i najbolja mlada stonoteniserka Kikinde Ivana Mršić.

"Kada smo odlučili da se uključimo u Sportske igre mladih, iskreno nismo očekivali da će to biti toliko popularno. Na kraju smo dobili spektakl, sa preko 5.000 dece na otvaranju. O Kikindi se zbog SIM pričalo i u regionu. Pokazali smo i definitivno da smo grad sporta, a naddih pet mališana stiglo je i do regionalnog finala u Splitu, osvojivši medalje. Učinićemo sve da sledeće godine budemo još bolji i obaramo rekorde", istakao je Markov.

Ivana Jovanović bila je puna reči hvale za Kikinđane.

"Sam podatak o broju dece na otvaranju Igara u maju ove godine govori o velikoj pozitivnoj energiji koju su učesnici dali celokupnim Igrama. Čestitam i gradonačelniku Markovu, njegovim saradnicima i koordinatorima iz ovog grada na sjajnoj organizaciji. Već pregovaramo da i naredne godine svečano otvaranje Igara bude u Kikindi".

Posebne zahvalnice od SIM Srbije dobili su grad Kikinda i koordinatori Svetlana Mirčić Vukobrat i Jelena Krvopić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve