Nova vest
Olimpizam

Sreda, 04.10.2017.

14:00

Stonoteniserkama zlato, 6 medalja za paraolimpijce

Ženska paraolimpijska reprezentacija Srbije u stonom tenisu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Stonoteniserkama zlato, 6 medalja za paraolimpijce
Foto: Tanjug/arhiva

Srpski paraolimpijci ostvarili su istorijski uspeh u Sloveniji jer su ukupno osvojili šest medalja.

Prethodno je Perić-Ranković osvojila zlato u klasi T5, a bronze Mitar Palikuća, Miroslav Homa i Milan Zelen u klasi T5, Goran Perlić i Boris Stoiljković u klasi T2, Nada Matić u klasi T4 i Mitar Palikuća u klasi T5.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je osvajanje zlatne medalje.

"Čast mi je da Borislavi Perić Ranković, Biljani Ubović i Nadi Matić čestitam osvajanje zlata u ekipnom takmičenju u stonom tenisu u Sloveniji. Čestitke upućujem i svim srpskim paraolimpijcima koji su sa šest odličja na ovom takmičenju oborili rekord u broju osvojenih medalja na jednom Evropskom prvenstvu", navodi se u čestitki Vučića.

Reprezentaciji je čestitao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Naše šampionke Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Biljana Ubović osvojile su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Malo ko može da se pohvali ovako sjajnim nizom medalja sa svih velikih takmičenja. Vi ste godinama primer kako se svim srcem bori za našu zemlju, naš ponos i motiv svima da veruju da su granice samo tamo dokle mi želimo da stignemo, a ne gde ih je neko drugi postavio. Čestitam našim šampionkama, njihovom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije. Hvala vam, svaka čast", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve