Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 20.08.2017.

13:36

Otvorene "Sportske igre mladih" u Splitu

Međunarodno finale Sportskih igara mladih 2017. godine uspešno je počelo u Splitu.

Izvor: B92

Autor:B92

Otvorene
Foto: Promo

Oko 900 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske naredna tri dana takmičiće se i družiti na terenima širom Splita, od dvorane Gripe, preko terena na Poljudu i drugim, dečaci i devojčice će pre svega uživati i boriti se za medalje, ali i imati vremena da prošetaju čuvenom Rivom i okupaju se na plažama Žnjanj, Marjan i Bačvice.

Regionalni predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić vrlo je zadovoljan kako je sve počelo, kao i Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije, koja zajedno sa Marićem, direktorom Gudićem i ostalima sprema spektakularno Svečano zatvaranje Igara, planiranog za ponedeljak uveče na Rivi.

Odigrani su sportovi atletika, basket tri na tri, odbojka, stoni tenis i između dve vatre, danas su na progamu mali fudbal i rukomet, a ostali su planirani za sutra.

Srpski predstavnici bili su vrlo uspešni, osvojili su puno medalja, od najsjajnijih zlatnih, preko srebrnih, pa do bronzanih, među kojima su najusešniji iz Vranja.

Ove Igre su potvrda da sport spaja i da probija sve granice, da region priča o uspesima i druženju Srba, Hrvata i Bosanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve