Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 20.08.2017.

12:33

Sukob Indonezije i Malezije zbog zastave

Indonezija je optužila malezijske organizatore Igara jugoistočne Azije za nemar pošto su indonežansku zastavu u brošuri igara štampali naopako.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Sukob Indonezije i Malezije zbog zastave
Photo by Ulet Ifansasti/Getty Images

Greška, zbog koje indonežanska zatava na kojoj dominiraju crvena i bela boja liči na zastavu Poljske, naljutila je stanovnike Indonezije, a haštag "sramota za Maleziju" (shameonyoumalaysia) postao je najpopularniji na Tviteru.

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo takođe je zahtevao izvinjenje od Malezije, ali je i upozorio da incidentu ne treba pridavati preveliki značaj.

"Čekamo izvinjenje od malezijske vlade zato što je to povezano sa ponosom naše nacije", rekao je Vidodo.

Predsednik Olimpijskog komiteta Indonezije Erik Thohir rekao je da greška pokazuje "nemar" i zahtevao je štampanje nove brošure igara.

Malezijski ministar omladine i sporta Kair Džamaludin uputio je izvinjenje svom indonežanskom kolegi na konferenciji za štampu u Kuala Lampuru

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve