Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 09.03.2017.

15:35

Paspalj: Ovo je silovanje!

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Paspalj: Ovo je silovanje!
Žarko Paspalj (Foto:Starsport)

Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), koji je na današnoj Skupštini javno rekao da se protivi izmenama Statuta prilikom izbora novog predsednika, ocenio je da nije dobro što se menja nesto što je bez problema funkcionisalo devet godina.

“Lično mislim da sve što je naopako postavljeno u jednom momentu može da krene još gore. Devet godina niko nije pokazivao interesovanje i želju da nešto promeni, ali kad se desi na ovaj način, posle čiste kandidature jednog čoveka (Ivan Todorov, prim. aut) onda čovek ne može da se zapita da ovo nisu normalne stvari. Bilo koji čovek u sportu ovo shvata kao nesto što je iznuđeno i jedno najobičnije "silovanje", rekao je Paspalj Tanjugu.

Skupština OKS danas je promenila član 35 Statuta koji kao uslov za izbor novog predsednika, između ostalog, ne postavlja desetogodišnje iskustvo rada u sportskim organizacijama i učešće na Olimpijskim igrama.

Sada izmene Statuta treba da potvrdi Međunarodni olimpijski komitet (MOK), a Paspalj procenjuje da bi nova Izborna skupština, trebalo da se održi oko 10. maja.

U međuvremenu, najviše će trpeti sportisti jer sa kasni sa programom priprema za naredne Igre u Tokiju.

"Gubimo šest meseci. I ne samo to, nego gubimo i fantastičnu situaciju sa sponzorima, oni takođje žele da sačekaju šta će biti rezultat svega ovoga. Mi smo zadovoljni kako smo radili, bili smo prava sportska organizacija, uslovi za rad su prijali svima, imali smo osam godina divnog rada koji su na kraju krunisani i fantastičnim rezultatima i čovek samo može da bude ponosan", zaključio je Paspalj.

Prethodnih nedelja kao glavni kandidat za naslednika Vlade Divca na čelu OKS spominjao se proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve