Nova vest
Olimpizam

Petak, 24.02.2017.

23:34

Parlament Budimpešte u sredu odlučuje o OI 2024.

Skupština Budimpešte glasaće u sredu o predlogu da se povuče kandidatura za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Parlament Budimpešte u sredu odlučuje o OI 2024.

Gradonačelnik Ištvan Tarlos, premijer Viktor Orban i prvi čovek OK Mađarske Žolt Borkai složili su se tokom nedelje o povlačenju jer je postalo jasno da će projekat morati da se suoči sa referendumom.

"Olimpijske igre se nikad nisu održale tamo gde je održan referendum, izuzev Zimskih igara u Vankuveru", rekao je Tarlos.

Mađarska vlada je okrivila opozicione stranke, koje su ranije podržale olimpijski projekat, da su "uzdrmale nacionalno jedinstvo".

Kandidati za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine ostaće Los Anđeles i Pariz, a domaćin će biti izabran u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve