Nova vest
Olimpizam

Petak, 13.01.2017.

17:17

OKS pokrenuo raspravu za izmenu Statuta

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) doneo je odluku o pokretanju procedure za otvaranje javne rasprave na temu izmena i dopuna Statuta.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

OKS pokrenuo raspravu za izmenu Statuta

Procedura je pokrenuta na zahtev 20 nacionalnih granskih sportskih saveza, što čini više od trećine članstva OKS.

Kako se navodi u saopstenju, Komisija u sastavu generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, generalni sekretar Streljačkog saveza Nenad Petković, predsednik Kajakaškog saveza Mirko Nišović i predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković u narednom periodu obaviće konsultacije sa predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza kako bi se formulisao predlog izmena i dopuna Statuta koji će biti dat Skupštini na usvajanje.

Javna rasprava koja će trajati 30 dana, kao i kompletna procedura, biće obavljeni po važećim aktima OKS.

Ovo praktično znači da se otvaraju vrata za kandidaturu Božidara Maljkovića, posebno nakon najave povlačenja kandidature Ivice Todorova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

20 h

U fokusu

Vidi sve