Nova vest
Olimpizam

Subota, 07.01.2017.

14:32

Udovičić: Da svaki savez ima svoju kuću

Cilj Ministarstva omladine i sporta za narednu godinu je da svi savezi dobiju svoje nacionalne trening centre.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Udovičić: Da svaki savez ima svoju kuću
Foto: StarSport

Ovo je izjavio resorni ministar Vanja Udovičić navodeći da će tokom 2017. godine biti otvoren vaterpolo trening centar u Vrnjačkoj banji.

"Krenuli smo sa izgradnjom skijaškog nacionalnog trening centra na Staroj planini, ulazimo u projekat i rukometnog nacionalnog trening centra, želimo da svaki sport dobije svoju bazu i da se naši sportisti pripremaju u Srbiji, da ne idu u inostranstvo, da ne trošimo naše pare negde drugde već da sportisti iz drugih zemalja dolaze u naše centre", naveo je Udovičić za televiziju Pink.

On je kao primer naveo atletsku dvoranu u Beogradu u koju svi atletičari iz regiona dolaze na pripreme i šalju poruku kakav je Srbija domaćin i šta može da pruži kao sportska sila.

Upitan da li će biti izgrađen nacionalni fudbalski stadion, ministar je naveo da je to neophodno i da se o tome ozbiljno razgovara, kao i da je ideja da taj stadion bude u Beogradu.

"U naredne četiri godine da ćemo morati da uđemo u taj projekat", dodao je.

Udovičić je najavio i da će biti kupljeni bazeni za vaterpolo nacionalni trening centar, kao i dve atletske staze koje će biti u Chupriji, Nišu ili nekom trećem gradu.

"Otvaramo na proleće altetski stadion u Novom Pazaru. On je gotov, čekamo prave vremenske prilike, to je samo prva faza izgradnje. U naredne dve godine biće izdvojeno i za hotelski smeštaj, da bude ogroman sportski i rekreativni centar", kazao je.

Ministar je najavio da će od 3. do 5. marta biti održano Evropsko prvenstvo u atletici, ali i prvenstvo u rvanju u Novom Sadu, kako bi se deca i mladi motivisali da se bave sportom, ali i privukli turisti.

Upitan kada će biti izabran predsednik Olimpijskog komiteta, ministar je odgovorio da je bitno da budu ispoštovane sve procedure i da Srbija ne dođe u situaciju da je kazni Međunarodni olimpijski komitet.

"Pričamo o čoveku koji treba da bude na čelu svih olimpijskih saveza, nije bitno ko će to biti, već da se ispoštuju procedure", naveo je.

Udovičić je poželeo dosadašnjoj selektorki ženske košarkaške reprezentacije Marini Maljković, koja je podnela ostavku, mnogo sreće u daljem radu, navodeći da je siguran da će i ona kao selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić dobiti epitet najboljeg trenera na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve