Nova vest
Olimpizam

Subota, 31.12.2016.

19:40

'Vihori' za Davora, Ivanu, Borislavu...

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez proglasili su najbolje sprotiste i ekipe u 2016. godini.

Izvor:

Autor:

'Vihori' za Davora, Ivanu, Borislavu...
Getty Images

Nagrada "Vihor" dodeljena je u kategorijama sportista, sportistkinja, muških i ženskih sportskih organizacija, i po prvi put sportista i sportistkinja sa invaliditetom, kao i muških i ženskih organizacija osoba sa invaliditetom.

Na svecanosti u centralnom holu Pokrajinske vlade, predsednik Igor Mirovic je, uz čestitke i najbolje želje dobitnicima tog prestižnog priznanja, istakao da su sportisti učinili pobednicima i sve nas.

On je podsetio da se radi o višestrukim sportskim šampionima, koji, kako je rekao, niz godina pronose slavu našeg sporta i naše zemlje.

"Naši najbolji sportisti, pobeđujući u ime Srbije i za Srbiju u konkurenciji mnogo većih i razvijenijih, svom narodu učvrstili i samopoštovanje i samopouzdanje. Dužnost nas ostalih je da odamo priznanje onima koji su to zaslužili". rekao je Mirović i dodao da će naši najuspešniji sportisti i dalje imati bezrezervnu podršku svih.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez se zahvalio vrhunskim sportistima na postignutim uspesima, i podsetio da je 2016. godina bila možda jedna od najuspešnijih godina za srpski i vojvođanski sport u proteklim decenijama.

"Biti reprezentativac naše zemlje je čast, ali u isto vreme i velika obaveza, jer naši sportisti su navikli javnost na najbolje rezultate. Put ka vrhunskom rezultatu nije jednostavan proces", rekao je Batez.

On je najavio da će sledeće godine lista sportista stipendista biti proširena i da će se dati podrška perspektivnim sportistima i njihovim trenerima sa ciljem da na Olimpijskim igrama u Tokiju imamo još više osvojenih medalja iz AP Vojvodine.

Tradicionalno priznanje, u vidu statue "Vihor" , povelje i novčane nagrade, uručene su rvaču Davoru Štefaneku, najboljem sportisti i atletičarki Ivani Španović, koja je izabrana za najbolju sportistkinju godine.

Prestižno priznanje, koje se dodeljuje sa ciljem da se afirmišu vrhunski sport i sportisti, u konkurenciji najboljih muških ekipa pripalo je Sportskom udruženju uličnog basketa „Basket 3 X 3“, nosiocima titule svetskih šampiona, dok je u ženskoj nagrada dodeljena Univerzitetskom džudo i sambo klubu "Slavija" iz Novog Sada.

U kategoriji najbolji sportista sa invaliditetom "Vihor" je u konkurenciji dama pripao stonoteniserku Borislavi Perić-Ranković, osvajačici zlatne i srebrne medalje na paraolimpijadi u Riju, a u muškoj konkurenciji strelcu Laslu Šuranjiju iz Novog Bečeja, osvajaču zlatne i bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju.

U kategoriji najboljih ekipa osoba sa invaliditetom za najbolji je izabran Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom "Spin" iz Novog Sada.

Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je novčana nagrada od 435.430 dinara, dok su najuspešniji u pojedinačnoj konkurenciji nagrađeni sa po 261.258 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve