Nova vest
Olimpizam

Sreda, 28.12.2016.

13:07

Rusi o priznanju dopinga: Izvučeno iz konteksta

Antidoping agencija Rusije (RUSADA) odbacila je da postoji sistemski doping u toj zemlji i saopštila da su reči ruskih zvaničnika izvučene iz konteksta.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Rusi o priznanju dopinga: Izvučeno iz konteksta
Foto: Getty images

Američki "Njujork Tajms" preneo je izjavu direktorke RUSADA Ane Anceliovič da je bilo "institucionaline doping zavere", ali su Rusi brzo demantovali takve tvrdnje, prenosi agencija Tas.

RUSADA je objavila da je sve pogrešno interpretirano, dok je iz Kremlja saopšteno da će se proveriti verodostojnost teksta "Njujork Tajmsa" i da će vlasti istražiti u kom su tekstu izrečene reči direktorke Anceliovič.

Ujedno, Kremlj je još jednom negirao umešanost u slučaj organizovanog dopinga. U poslednjem izveštaju Svetske andidoping agencije (WADA) navodi se da je više od 1.000 ruskih sportista učestvovalio u programu, za koji je i država znala, od 2011. do 2015. godine.

Nekadašnji prvi čovek ruskog sporta Vitali Smirnov, kog je na funkciju postavio ruski predsednik Vladimir Putin, priznao je da je bilo grešaka u doping sistemu.

"Ne želim da pričam umesto odgovornih judi. Iz mog ugla, kao bivši ministar sporta i predsednik Olimpijskog komiteta Rusije, napravljene su greške", rekao je Smirnov za Njujork Tajms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

22 h

U fokusu

Vidi sve