Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 27.10.2016.

23:58

Kazahstanke ostale bez OI medalja

Tri dizačice tegova iz Kazahstana ostale su bez zlatnih olimpijskih medalja iz Londona, pošto su pale na ponovnim doping testovima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Kazahstanke ostale bez OI medalja

One su medju osam njih koje je kaznio Medjunarodni olimpijski komitet (MOK), a nakon što njihovi sačuvani uzorci bili pozitivni na steroide.

Beloruskoj dizačici tegova je oduzeta bronzana medalja, a takodje su kažnjena ostala dva takmičara iz te zemlje, kao i ruski bacač kladiva i skakač s motkom.

Slučaj protiv ruskog rvača koji je osvojio srebrnu medalju je odbačen jer je on u medjuvremenu poginuo u saobraćanoj nezgodi.

MOK čuva doping uzorke 10 godina kako bi oni mogli da se ponovo testiraju kada nove, poboljšanje metode ispitivanja budu dostupne. Sa Olimpijskih igara u Londonu i Pekingu je do sada bilo 98 pozitivnih ponovo testiranih uzoraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve