Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 29.09.2016.

21:22

Rim odustao od Olimpijskih igara 2024. godine

Skupština grada Rima podržala je odluku svoje gradonačelnice Virdžinije Rađi da odbaci kandidaturu prestonice Italije za organizaciju Olimpijskih igara 2024.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Rim odustao od Olimpijskih igara 2024. godine
Photo by Massimo Sestini/Italian National Police via Getty Images

Predlog je usvojen očekivano lako, pošto njen pokret koji se protivi vladajućim strukturama zemlje "5 zvezdica" ima većinu u gradskoj skupštini.

Za povlačenje kandidature glasalo je 30 odbornika, dok je 12 bilo protiv.

"5 zvezdica" ima 29 mesta u većnici od 48. Svih 29 je glasalo za predlog, kao i jedan predstavnik opozicije, dok je šest odbornika bilo odsutno.

U konkurenciji za organizaciju Igara 2024. sada su ostali samo Los Anđeles, Pariz i Budimpešta. MOK će o domaćinu odlučiti u septembru 2017.

Ovo je drugi put da Rim povlači kandidaturu za organizaciju Olimpijskih igara, pošto je 2012. tadašnji premijer Mario Monti odbacio predlog da grad bude domaćin Igara 2020. Oba puta razlog su bili finansijski problemi.

Stanovnici Hamburga na referendumu su odbacili predlog da se taj grad kandiduje za domaćina Igara 2024. Boston je prošle godine takođe odustao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve