Nova vest
Olimpizam

Petak, 01.07.2016.

21:45

Olimpijci ispraćeni u Rio u ritmu sambe i kapoere

Olimpijski Komitet Srbije (OKS) i kompanija "Jaffa Crvenka" pripredili su u Klubu privrednika ispraćaj srpskog tima u Brazilu

Izvor: B92

Autor:B92

Olimpijci ispraćeni u Rio u ritmu sambe i kapoere
Foto: OKS

Atmosfera je bila inspirisana duhom domaćina Olimpijskih igara Rio de Žaneira, uz samba zvuke, kapoeru i brazilske plesačice.

U duhu Igara, predstavnici "Jaffe" i srpski sportisti upalili su Olimpijsku baklju i time simbolično poželeli srećan put i uspešno takmičenje u Riju.

Ambijent žurke podsećao je na plažne barove duž Kopakabane, a gosti su duh Brazila mogli da dožive svim čulima.

Pored karakterističnih latino zvukova, koji su okupljene dugo držali na nogama, zvanice su mogle da se upoznaju i uživaju u karakterističnim ukusima Brazila i zanimljivim koktelima.

Oduševljenje ambijentom Rija u Beogradu nisu krile ni zlatne srpske košarkašice Tamara Radočaj i MIlica Dabović, koje su priznale da jedva čekaju da stignu u Brazil i najavile borbu za svaki poen, možda i za medalju.

Selektor košarkašica Marina Maljković izjavila je da se devojke odavno osećaju kao deo tima Srbije i da će učiniti sve da se na najbolji način predstave na Olimpijskim igrama.

Ispraćaju srpskih sportista na najvažnije takmičenje na planeti prisustvovao je veliki broj zvanica iz poslovnog i javnog života, predstavnici ambasada, kao i poznate ličnosti.

Puno uspeha srpskim olimpijcima poželo je i Huan Olivirea Monfin, sekretar ambasade Brazila, kao predstavnik zemlje domaćina Olimpijskih igara.

Igre u Riju biće održane od 5. do 21. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

9 h

U fokusu

Vidi sve