Nova vest
Olimpizam

Subota, 23.01.2016.

03:35

Udovičić otvorio Omladinski klub u Somboru

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je trodnevnu omladinsku konferenciju „Mladi i agrobiznis“ u Somboru.

Izvor:

Autor:

Udovičić otvorio Omladinski klub u Somboru

"Samo kroz ovaj projekat zaposliće se 20 mladih u poljoprivredi koji dalje stvaraju dodatna radna mesta i vuku za sobom ekonomski rast. Ovakve obuke imaju za cilj da motivišu i privuku mlade da se bave zanimanjima za kojima postoji velika potražnja na tržištu rada“, rekao je Udovičić pred 150 budućih mladih agrobiznismena.

On je naglasio da je Ministarstvo omladine i sporta samo u prethodnoj godini, kroz slične projekte, zaposlilo preko 300 mladih, u vreme kada je nezaposlenost jedan od gorućih problema u našoj zemlji.

Udovičić je poručio mladima da imaju punu podršku u tome što rade, a ministarstvo i država će nastojati da finansiraju što veći broj obuka kroz koje će mladi imati šansu da uče, rade, pokrenu svoj biznis i svoje ideje sprovedu u delo.

"Svaki vid neformalnog obrazovanja i dodatnih obuka je korak više ka, prvenstveno, sticanju praktičnog znanja koje vam je neophodno za ovaj posao. Zato vas molim da nikada ne prestanete da radite na sebi – konstantno se usavršavajte, svakoga dana učite nešto novo, budite vredni i uporni, jer je u vašim rukama budućnost ove zemlje“, naglasio je Udovičić.

On je, takođe, otvorio i Omladinski klub u Somboru u okviru kog će mladi na raspolaganju imati koncertnu halu, salu za izložbe i dvorište u kome se nalazi hostel za mlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve