Nova vest
Olimpizam

Petak, 27.11.2015.

16:15

U Beogradu otvoren Međunarodni Sajam sporta

Međunarodni Sajam sporta pod nazivom "Sportska strana Srbije – susret šampiona" svečano je otvoren u Hali 1 Beogradskog sajma.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obraćajući se gostima na ceremoniji svečanog otvaranja podsetio je da su srpski sportisti u 2015. godini osvojili 521 medalju.

"Oboreni su svi rekordi, hvala svima koji su omogućili da se srpska zastava 521 put vidi na pobedničkim postoljima širom sveta. Postavili smo visoke standarde, ali u sportu mora da se gleda samo napred i očekujem da naredna godina, koja je olimpijska, bude još bolja", rekao je Udovičić.

On je uporedio rezultate iz 2015. sa rezultatima 2011. godine, koja je takodje bila predolimpijska.

"Tada smo osvojili 11 medalja u olimpijskim sportovima, a ove 29. Sa puno optimizma dočekujemo sledeću godinu i nadam se da ćemo na ovom istom mestu proslaviti rekordan uspeh", istrakao je Udovičić i poručio da je najveći značaj Sajma sporta u velikom broju dece, koja je u naredna tri dana imati priliku da upoznaju svoje idole i zavole sport.

"Ako samo jedno dete posle ovog Sajma krene da se bavi sportom – uspeli smo", poručio je Udovičić.

Predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević rekao je da mu je čast što ima priliku da bude na otvaranju Sajma sporta i podsetio na mnogobrojne uspehe koje su srpski sportisti u ovoj godini ostvarili širom sveta, a zatim proslavili zajedno sa gradjanima.

"Sport je najbolji ambasador i na nama je da ga ispratimo kako dolikuje. Beograd će naredne godine organizovati Evropsko prvenstvo u vaterpolu i futsalu, kao i preko 60 medjunarodnih sportskih takmičenja, a 2017. nas očekuje dvoransko prvenstvo Evrope u atletici. Koliko nam je sport značajan ilustruje podatak da je gradski budžet za sport sledeće godine veći za 20 odsto".

Prisutnima na Sajmu obratio se direktor kancelarije Saveta Evrope Tim Kartrajt.

"Hvala što ste me pozvali da budem ovde sa vama. Ova ideja je fantastična, ne zaboravite da je u sportu najvažnije da se uživa. Nekad se pobedjuje, nekad gubi, ali je najvažnije druženje i poštovanje fer pleja", poručio je Kartrajt.

Posetioce tokom tri dana trajanja, na 11.500 kvadratnih metara, očekuju predstavnici više od 100 sportskih saveza, više od 20 sportskih terena i poligona za aktivaciju, preko 20 predavanja i seminara u oblasti sporta, medicine i ishrane, ali i druženje sa više od 300 aktuelnih, legendarnih i stipendista vrhunskih sportista.

Prvog dana posetioci će moći da vide prezentaciju Evropskog šampionata u futsalu koje će se održati u Beogradu, na štandu Olimpijskog komiteta biće Ivana Španović i Asmir Kolašinac, a očekuje se i zanimljiva promocija knjige "Sportski kuvar".

Za subotu je zakazan seminar za generalne sekretare saveza, plus nekoliko stručnih predavanja, dok je nedelja rezervisana za promociju Evropskog prvenstva u vaterpolu i promociju knjige "Žene i sport".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve