Nova vest
Olimpizam

Sreda, 25.11.2015.

23:44

FLS oformila radnu grupu za doping

Federacija letnjih sportova oformila je radnu grupu koja treba da prouči njihove antidoping programe.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Ovakva odluka je donesena pošto su olimpijski funkcioneri razmatrali da kompletno testiranje na doping prepuste nezavisnim telima.Asocijacija međunarodnih saveza letnjih olimpijskih sportova (ASOIF).

Radnu grupu će predvoditi predsednik Federacije Ugur Erdener, koji predsedava i medicinskom komisijom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Novoformirana komisija će proučiti "savremene antidoping aktivnosti i povezane troškove" 28 nacionalnih saveza. ASOIF je saopštio da će rezultati doneti "vredne podatke u razgovorima o potencijalnom stvaranju nezavisnog tela za testiranje".

Olimpijski funkcioneri složili su se prošlog meseca da bi testiranje trebalo da bude oduzeto nacionalnim savezima, da bi imalo više ugleda. Predsednik MOK Tomas Bah predložio je prošle nedelje da se testiranje prepusti nezavisnoj jedinici Svetske antidoping agencije (WADA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve