Nova vest
Olimpizam

Utorak, 13.10.2015.

10:27

Udovičić: Saradnja sa Indonezijom važna

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao je sa indonežanskim kolegom Imamom Nahravijem Memorandum o razumevanju u oblastima omladine i sporta.

Izvor:

Autor:

Default images
MOS

"Dosadašnja saradnja dva ministarstva bila je odlična i nadam se da će u buducnosti biti još bolja. Srbija može da pomogne Indoneziji u uspostavljanju sistema sporta koji se bazira na aktivnom ucešću i saradnji različitih aktera. Posebno važna stavka u našoj saradnji jeste razmena stručnjaka različitih profila, kao i saradnja na nivou Zavoda za sport i medicinu sporta i Antidoping agencije sa relevantnim telima u Indoneziji“", rekao je Udovičić.

On je naveo da Vlada Srbije radi na razvoju sportske infrastrukture i sportskog turizma, da je želja da se privuče što više stranih sportista i Saveza da dodju na pripreme u Srbiju, i da se nada da ce medju njima biti i indonežanski sportisti.

Prema rečima Udovičića zajednički cilj obe države je motivisanje i podsticanje participacije mladih u sportu, kao i promovisanje zdravih stilova života.

"Što se omladine tiče, Srbija ima čime da se pohvali. Sa Indonezijom možemo da organizujemo razmenu studenata, edukativne sadržaje za mlade, volonterske kampove, a sa njima ćemo razgovarati i o omladinskom preduzetništvu", istakao je Udovičić i dodao da veruje da će ovo biti temelj za još bolju saradnju u budućnosti.

Ministar omladine i sporta Republike Indonezije Imam Nahravi istakao je da mu je čast da ima priliku da boravi u Srbiji i zahvalio se ministru Udovičiću na pozivu.

On je rekao da mu je Srbija veoma bliska srcu i da mnogo zna o njoj, ali naglasio da postoji mnogo prostora za saradnju dve zemlje i pozvao srpskog ministra u zvanicnu posetu Indoneziji.

Ministri su obišli Zavod za sport i sportsku medicinu i Naucno tehnološki park na Zvezdari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

12 h

U fokusu

Vidi sve