Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 15.06.2015.

11:01

Specijalna olimpijada: Veliki Novak!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković donirao je tri miliona dinara za srpski tim koji pokušava da ode na Specijalnu olimpijadu u Los Anđelesu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U utorak će se u klubu ’Terasa’ na Kalemegdanu sa početkom u 20h održati i donatorsko veče pod nazivom "Srbija, zemlja ljudi – Poslednji poziv za ukrcavanje".

Cilj donatorske večeri jeste prikupljanje materijalnih sredstava potrebnih za odlazak sportista, osoba sa intelektualnim smetnjama, na takmičenje u SAD. Žiro-račun: 170-30012409000-09. Poziv na broj: 217-038-2015

Specijalna olimpijada Srbije spada u drugu kategoriju saveza pri Sportskom savezu, dok je Ministarstvo omladine i sporta, ove godine, samo delom podržalo odlazak srpskih sportista.

Pozivu na donatorsko veče do sada su se odazvale mnoge poznate ličnosti, među kojima je najveći broj glumaca i sportista, a pre svih legendarni odbojkaš Vanja Grbić, koji je i glavni promoter srpskog tima za Specijalnu olimpijadu.

Specijalna olimpijada biće održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu.

Ovogodišnje takmičenje u Los Anđelesu okupiće više od 7.500 sportista iz preko 170 zemalja sveta, a delegaciju Srbije čini 109 članova. Organizatori su pokrili sve troškove smeštaja i ishrane, a na delegacijama koje dolaze jeste da obezbede avionski prevoz do Los Anđelesa.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve