Nova vest
Olimpizam

Utorak, 26.05.2015.

23:55

Sedam decenija Sportskog saveza Beograda

Sportski savez Breograda obeležio je na svečanosti u Gradskoj skupštini 70 godina postojanja.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

SAB je osnovan 26. maja 1945. godine i danas okuplja više od 60.000 sportista, 64 granskih saveza i preko 1.000 klubova.

Predsedik Skupštine grada Nikola Nikodijević čestitao je sportskoj krovnoj organizaciji jubilej i 70 godina uspešnog rada istakavši da je sport "ono po čemu nas prepoznaju u svetu".

"Ono što je SAB uradio do sada ne može da stane u jednu sednicu. Sport je zahvaljujući i toj organizaciji ono po čemu nas prepoznaju u svetu.", rekao je Nikodijević.

On je naglasio da je Beograd grad sporta, i poručio da će se u budućnosti raditi na njegovom usavršavanju.

"Deca moraju da imaju sportske idole, kao što je Novak Đoković, a za to je potrebmo ulaganje u vrhunski sport", rekao je Nikodijević.

Povodom proslave jubileja dodeljene su zahvalnice bivšim predsednicima ŠAB Aleksandru Boričiću, Božidaru Ceroviću, Nebojši Iliću, Dragovanu Lukiću i Svetozaru Mijailoviću, kao i nekadašnjim generalnim sekretarima.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i drzavni sekretar sporta Predrag Peruničić i proslavljeni košarkaški as Žarko Paspalj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve