Nova vest
Olimpizam

Petak, 15.05.2015.

10:19

Sportski bazar: Deki, Kesić, Bogdan

Humanitarna akcija "Sportski bazar" tokom koje će se prikupljati sredstva za osnovnu školu "Radivoj Popović", održaće se u nedelju u holu Beogradske arene.

Izvor:

Autor:

Default images
Organizator akcije Jovan Simiæ i Naða Novakoviæ

Akcija će početi u 17 časova u holu Beograske arene, ulaz sever, a sportisti i ostale javne ličnosti će prodavati dresove i rekvizite vezane za svoje karijere kako bi sakupili novac za osnovnu školu "Radivoj Popović", koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, najčešće gluva, nagluva i autistična deca.

Školi su potrebne senzorna soba i snuz lend soba, bez kojih napredak učenika sa ovim smetnjama nije moguć, a boravak u tim sobama znatno povećava šanse za njihov napredak u razvoju. Cena cele investicije je do 50.000 evra. Takođe može se pomoći i slanjem sms poruke na broj 5281.

Na Sportskom bazaru učestvovaće košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda, kao i fudbalski klubovi tih sportskih društava, a tu će biti i Čukarički, Fudbalski savez Srbije, kao i kik Bokser Nenad Pagonis.

Takođe, učestvovaće i voditelj Zoran Kesić, koji će na štandu imati šolje iz svoje emisije (24 šolje i 24 majice), i ekipa serije "Državni posao", koja će takođe prodavati rekvizite vezane za svoju seriju. Tu će biti i grupa Beogradski sindikat, ali i ženska košarkaska reprezentacija Srbije. Mnogi igrači su poslali svoje dresove - košarkaš Fenerbahčea Bogdan Bogdanović i bivši fudbalski reprezentativci Dejan Stanković i Zoran Mirković.

Takođe, najbolji srpski vozač Dušan Borković doneće svoj simulator vožnje na kojem vežba sve svetske staze, pa će zainteresovani imati prilike da ga "provozaju".

Organizator akcije je Jovan Simić koji je prošle godine organizovao dve humanitarne aukcije dresova za lečenje Nađe Novaković u Beogradu i Novom Sadu, na kojima je ukupljeno skupljeno 80,000 evra.

Akciju su podržali gradonačelnik Siniša Mali i grad Beograd, koji će obezbediti štandove za prodaju i Beogradska arena, koja je ustupila svoj prostor za održavanje ove akcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve