Nova vest
Olimpizam

Petak, 19.12.2014.

15:06

WADA: Doping ugrožava elitni sport

Potpredsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Arne Ljungkvist upozorio je na opasnost da doping uništi elitni sport.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Ljungkvist smatra da je nastavljena praksa sistematskog dopinga koja se primenjivala sedamdesetih godina u zemljama Istočnog bloka.

"Osećam da se kultura dopinga iz takozvanog Istočnog bloka nije promenila i to imamo prilike da vidimo na velikim međunarodnim takmičenjima. Raste broj slučajeva dopinga, a među njima se posebno ističu Belorusi", rekao je Ljungkvist.

On je dodao da ne treba potcenjivati napore koje ulažu Rusi u iskorenjivanje dopinga u svojoj zemlji.

"Ne smemo zaboraviti da su Rusi zbog dopinga diskvalifikovali ogroman broj sportista poslednjih godina", rekao je potpredsednik WADA.

On je naglasio da bi trebalo nastaviti sa zajedničkom borbom svih zemalja protiv dopinga.

Nemačka TV mreža ARD je pre dve nedelje emitovala dokumentarac u kojem se optužuju ruski atletičari, treneri i zvaničnici za doping i njegovo prikrivanje.

Predsednik Ruske atletske federacje Valentin Balahničev je demantovao optužbe i nazvao ih "gomilom laži".

Etička komisija IAAF započela je istragu povodom tvrdnji o raširenom dopingu u Rusiji, što je učinila i Svetska antidoping agencija (WADA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve