Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 23.10.2014.

16:51

"Odluka o Kosovu bez posledica"

Uslovni prijem Kosova u članstvo Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) neće imati političkih posledica, uprkos protestu koji je zvanicno uložila Srbija.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

To je izjavio predsednik MOK Tomas Bah.

MOK je u sredu iznenadjujuće saopštio da priznaje Kosovo i najavio njegov prijem u punopravno članstvo MOK- a za decembar.

"Biće različitih stepena sreće u raznim delovima sveta, to je sigurno", rekao je Bah.

On je naglaiso da se po pitanju prijema Kosova u olimpijski pokret "dugo razgovaralo"

"Nismo zabrinuti po ovom pitanju, jer već neko vreme održavamo široke konsultacije, a autonomnost MOK-a je široko prihvaćena", rekao je Bah.

On je naglasio da se donošenjem odluke o priznavanju Kosova kao punopravnog clana MOK-a "postupilo u skladu sa olimpijskom poveljom".

"Ne brinem se zbog ovih reakcija", rekao je Bah.

Olimpijski komitet Srbije je juče ulozio zvaničan protest MOK-u i osudio odluku Izvršnog odbora MOK-a da u uslovno članstvo primi nacionalni olimpijski komitet jednostrano proglašene Republike Kosovo.

Konačna odluka o tome da li će jednostrano proglašena Republika Kosovo dobiti punopravno članstvo u MOK biće doneta na Skupštini te organizacije u decembru u Monaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

3 h

U fokusu

Vidi sve