Nova vest
Olimpizam

Sreda, 22.10.2014.

16:35

MOK o Kosovu ipak u petak

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) raspravljaće u petak o zahtevu Kosova da postane član te organizacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U švajcarskom Montreu je počeo sastanak Izvršnog odbora MOK-a na čijem je dnevnom redu i inicijativa za prijem Kosova, a to pitanje biće razmotreno zadnjeg dana sastanka, u petak, izjavio je danas portparol te organizacije Mark Adams.

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je juče da je od MOK primio obaveštenje o zvaničnoj inicijativi Kosova za prijem u punopravno članstvo u MOK-a.

"Imamo informaciju da su članovi MOK spremni da ovoga puta daju podršku toj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive", saopštio je OKS.

U saopštenju se navodi da bi "takav prijem predstavljao presedan koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, obzirom da u tom periodu ni jedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija".

Na dnevnom redu Izvršnog odbora MOK-a naći će se i pitanje suspenzije Gambije, zbog spora oko sedišta Olimpijskog komiteta te zemlje.

Izvršni odbor MOK čine predsednik, četiri potpredsednika i deset članova. Sadašnji predsednik odbora je Nemac Tomas Bah.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve