Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 21.08.2014.

17:46

OIM: Prva medalja za Srbiju

Srpski džudista Nemanja Majdov bio je član tima koji je osvojio srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

To je prva medalja za Srbiju na ovogodišnjim Igrama mladih u Kini.

Za tim u kojem su još nastupili Anastasija Turkeva (Rusija), Lajana Kolman (Brazil), Ivana Šunjević (Crna Gora), Ju-Jun Vang (Kineski Tajpeh), Dmitri Minkov (Belorusija) i Seungvan Riu (Južna Koreja) srpski džudista dobio je dve odlučujuće borbe.

Majdov je prvom kolu savladao Kanađanina Luisa Krejbera-Ganona iponom, a zatim u polufinalu Argentinca Gustava Bazilea.

Njegov tim u finalu je poražen rezultatom 4:2.

"Ne mogu da opišem kako se osećam. Imao sam odličan tim, tri meča, od toga dva odlučujuća. Pre dva dana bio sam peti, medalja mi je izmakla za sekundu, zato sam sada imao sportsku sreću da sve prođe kako treba. Hvala svima koji su bili uz mene, mi smo jedan tim i pobeđujemo zajedno", rekao je Majdov posle dodele medalja.

Ostali srpski reprezentativci nisu imali uspeha. Tea Tintor je poražena od Holanđanke Lize Milenberg iponom, a njena ekipa je eliminisana u prvoj rundi takmičenja.

Plivač Uroš Nikolić imao je u kvalifikacijama na 100 metara slobodno vreme 51.75 sekundi i zauzeo četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, a 21. u ukupnom plasmanu.

Vuk Čelić bio je 12. u finalu na 800 metara slobodno (8:14.95), dok je atletičarka Jasmina Pruginić zauzela 15. mesto u ukupnom plasmanu discipline 2.000 metara stipl.

Strelac Andrija Milovanović i njegova partnerka Agata Alina Rikardi (San Marino) pobedili su u osmini finala australijsko-singapurski par Sančez Klopatofski/Martina Lindzi Veloso rezultatom 10:8 i u sutrašnjem četvrtfinalu sastaće se hrvatsko-južnoafričkim parom Ivana Babić/Sibrand Lorens.

Tekvondoista Igor Glišin izgubio je od Francuza Joana Miangua u četvrtfinalu kategorije preko 73 kilograma rezultatom 12:5.

Šestog takmičarskog dana nastupiće atletičarka Atina Kamasi u kvalifikacijama u bacanju koplja, plivač Vuk Čelić u kvalifikacijama na 200 metara ledjno, biciklisti Jelena Erić, Milica Rakih, Dušan Rajović i Aleksandar Roman, kao i Andrija Milovanović i njegova partnerka Agata Alina Rikardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve