Nova vest
Olimpizam

Petak, 01.08.2014.

09:34

"Privatizacija teža u Beogradu"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić smatra da će se lakše privatizovati klubovi u unutrašnjosti nego u Beogradu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Udovičić je gostujući na RTS-u rekao da je ministarstvo koje vodi završilo istraživanje i prepremilo tri modela koje će predočiti ministarstvu privrede i vladi Srbije.

"Završeno je istraživanje, obišli smo osam-devet zemalja i videli njihova iskustva. Takođe, pričali smo u Srbiji sa ljudima koji su usko povezani sa sportom i i napravili smo opštu sliku", rekao je Udovičić.

On kaže da je na ministarstvu privrede da da model privatizacije i transformacije sportskih klubova, ali da će njegovo ministarstvo biti tu da asistira.

"Mi smo kao tim pripremili dva, tri modela da preporučimo što se može kod nas primeniti. Završnu reč daće ministar privrede i Vlada Srbije", rekao je Udovičić.

On je objasnio da će klubovi koji su osnovani pre 1996. godine, kada je usvojen Zakon o sportu i svi klubovi prešli u udruženje građana, biti privatizovani, dok svi klubovi koji su osnovani posle toga mogu biti transformisani.

Govoreći o potencijalnim kupcima za klubove Udovičić je rekao da ima kupaca za sve, pa i za Partizan i Zvezdu, ali da misli da će se mnogo više klubova privatizovati u unutrašnjosti nego u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve