Nova vest
Olimpizam

Petak, 25.07.2014.

09:14

Pao prvi rekord u Glazgovu

Prvog dana na Igrama Komonvelta održana su takmičenja u džudou, trijatlonu, biciklizmu i plivanju, a ženska štafeta Australije oborila je svetski rekord.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Australijske plivačice su u disciplini 4x100 metara slobodnim stilim postigle rezultat od 3:30,98, što je za 74 stotinke bolje od prethodnog rekorda Holandije.

Za sada najuspešnija sportistkinja na kompletnom takmičenju je Ema MekKion iz Australije, koja već ima dve zlatne medalje, a učesnici iz najveće države Okeanije do sada su svojoj zemlji doneli 14 odličja.

Dan su obeležile i sestre Kimberli i Luiz Reniks iz Škotske, koje su stigle do zlata, a pobedu Engleskoj u Trijatlonu doneli su Alister Braunli i Džodi Stimpson.

Jedna od najvećih zvezda Igara, ser Bredli Vigins stigao je do srebra sa timom Engleske u biciklizmu, dok su ulogu favorita u boćanju opravdali Škoti, zabeleživši šest pobeda iz šest mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve