Nova vest
Olimpizam

Petak, 17.01.2014.

16:32

''Mladi kreiraju novi put Balkana''

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao je u Rijeci sporazum o međudržavnoj saradnji u oblasti univerzitetskog sporta.

Izvor: IR

Autor: IR

Default images

Ministarstvo omladine i sporta predložilo je inicijativu za formiranje regionalne studentske lige koju su podržale i Slovenija, Hrvatska i Crna Gora.

"Ovo je velika šansa za Srbiju da bude lider u univerzitetskom sportu kao i promoter regionalne saradnje. Prošlost moramo da ostavimo i da se okrenemo budućnosti, a mladi, su pravi način da kreiramo novi put’’, izjavio je Udovičić.

U povelji koju su potpisali ministri sporta navodi se da sport povezuje narode, kao i da je cilj da saradnja u akademskom sportu i buduća regionalna univerzitetska liga budu u službi međusobnog dijaloga, pomirenja, razumevanja i saradnje na našim prostorima.

"Univerzitetske sportske lige doprineće razvoju takmičarskog duha, jača konkurencija sigurno će iznedriti i neke nove vrhunske sportiste, ali, što je važnije, tako se stvaraju optimalni uslovi za zdrav život studenata i razvoj i omasovljenje akademskog sporta u regionu’’, istakao je Udovičić.

Posle potpisivanja sporazuma, Udovičić je razgovarao sa hrvatskim i slovenačkim ministrima Željkom Jovanovićem i Jernejom Pikalom o reformama u sportskim sistemima koje bi pomogle Srbiji na putu ka EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve