Nova vest
Olimpizam

Petak, 27.12.2013.

17:01

Udovičić: Klubovi će opstati

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obećao je da će srpski klubovi opstati uprkos privatizaciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Udovičić je podržao ideju ministra privrede Saše Radulovića o izlasku države iz vlasništva i otvaranju prostora za privatni kapital.

"Klubovi će opstati. U izradi je Zakon o privatizaciji, ministarstvo omladine i sporta radi na što bezbolnijoj privatizaciji klubova, ali to je mnogo kompleksno pitanje", rekao je Udovičić.

"Privreda nije privatizovana 100 odsto, ne možemo očekivati ni da se sport privatizuje preko noći i reše problemi mnogih klubova. To je posao sa kojim ulazimo bojazno jer želimo da ga uradimo na način na koji srpski sport traži, zahteva i zaslužuje", dodao je ministar omladine i sporta.

Prema njegovima rečcima ministarstvo će morati da odredi prioritete u sledećoj godini.

"Očigledno imamo velike probleme, moramo da radimo sistematski i menjamo, proizvodimo i stvaramo temelje za budućnost. Imamo apsolutnu političku želju i moć da promenimo neke stvari, što mislim da su sportisti videli, a i građani mogu da osete. Mene to raduje i daje mi elan i motiv za dalje. Rezultati programa koje pokrećemo biće vidljivi za pet do 10 godina", poručio je Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve