Nova vest
Olimpizam

Petak, 08.03.2013.

16:41

Stan za Milicu Mandić

Olimpijskoj šampionki u tekvondou Milici Mandić dodeljen je na korišćenje stan u beogradskom naselju Stepa Stepanović.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ključeve stana Mandićevoj je uručio premijer Srbije Ivica Dačić, koji je rekao da se Vlada Srbije obavezala da pomogne u rešavanju njenog stambenog pitanja.

Dačić je kazao da je Mandićeva uzor i primer mladim generacijama ako mogu svojim radom i talentom i ljubavi prema sportu postići uspeh u životu.

"Voleo bih da ovo ne bude izuzetak nego da stvorimo uslove da građani Srbije dobijaju radna mesta, da mogu lakše da rešavaju stambena pitanja i da polako izadjemo iz krize", rekao je Dačić novinarima.

On je rekao da će vlada pomoći i drugim sportistima, umetnicima i ljudima koji rade u oblasti kulture, jer su oni najbolji ambasadori Srbije.

Prema njegovim rečima, uspesi srpskih sportista trebalo bi da budu slika "slika naše zemlje", a ne incidenti na utakmicama.

Mandićeva se zahvalila Dačiću i svima koji su joj omogućili da dobije stan na korišćenje.

"Ovo puno znači meni i mojoj porodici. To će mi omogućiti bolje uslove za rad i treninge", rekla je Mandićeva i obećala da će se truditi da nastavi da na pravi način kao i do sada predstavlja Srbiju.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić kazala je da je Milica Mandić postala novi uzor i idol, koji će, kako je navela, uvek imati podršku tog ministarstva.

Mandićevoj je stan dodeljen na korišćenje, a kako je rekao Dačić, procedura, kojom će rukovoditi Gradjevinska direkcija Srbije, će se nastaviti "shodno zakonskim propisima".

Milica Mandić je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 67 kilograma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve